2-1 (43) Wilma Karlsson (Engla Söderström)

Äntligen var det åter dags för match för damlaget efter ÅTTA! månaders uppehåll från matchspel.
Tjejerna har sett fantastiskt bra ut på träningarna och det känns som vi vässat till oss ytterligare sedan förra säsongen och de yngre tjejerna har kommit fint in i damlaget.

Ikväll var det dags att möta Sala FF, ett lag vi mött 5 gånger hittils och där vi hittils delat på poängskörden med två segrar var och en oavgjord. Kvällens match hade två fokusområden.

1. Få ihop gruppen även på match och för att se hur vi står mot andra lag utanför träningarna.
2. Att sätta vårt försvarsspel inför säsongen.

Matchen rivstartades av bägge lagen och med ett högt tempo, det var verkligen två lag som längtat efter att få spela match igen men det var hemmalaget som satte taktpinnen diekt med sin offensiva fotboll.

Skultuna rullade boll och fick till ett bra tryck och var nära att ta ledningen flertalet gånger men en storspelande målvakt i Sala stod i vägen tillsammans med ribban och ett mål som dömdes bort för offside och det var många gånger kaotiskt i Salas målområde men bollen ville inte in.

Men hemmalaget skulle ändå ta ledningen då Sara Abshir drog till med ett kanonskott utanför straffområdet.
Ett supersnyggt mål som var helt otagbart. Undertecknad hade knappt hunnit skriva ner informationen förrän det small på nytt. Sala kvitterade efter att vi hamnat efter i försvarsspelet och det stog snöpligt oavgjort igen efter halvtimmen spelad.
Skultuna skulle ändå gå till pausvila med en 2-1 ledning då Wilma Karlsson presenterade sig med sitt första mål för kvällen, framspelad av Engla Söderström.

I paus var vi ganska nöjda, spelet satt fint och vi skapar mycket chanser framåt och släpper endast till ett skott mot eget mål men tjejerna ville verkligen ha mer utav denna match och vi tar åter kommandot i den andra halvleken.

Redan efter två minuter så sätter Wilma Karlsson sitt andra mål för kvällen, vackert framspelad av planens gigant Moa Godesparr. Ett oerhört vackert spelmål med flertalet spelare inblandade, ett klapp klapp mål på hockeyspråk och där Wilma tillslut rundar målvakten och lägger in bollen i mål.

Sala har svårt att hånga med idag och det blir en hel del frisparkar för oss ikväll och det lönar sig inte i längden.
Nästa mål kommer på just en frispark, kapten Elin Jansson kliver fram och trycker in 4-1 till Skultuna. Otagbart.

Här känns matchen helt avgjort och sista 30 minuterna blir inte lika offensiva från hemmalaget utan man bevakar sin ledning men fortsätter ändå att spela fin fotboll medans bortalaget försöker komma igenom med djupledsbollar eller skott utifrån.

Våra fokusområden sitter sånär perfekt som det kan göra en första match på säsongen. Gruppen känns stabil och trivs tillsammans och man jobbar över hela planen tillsammans och hjälper varandra. Offensivt såg det riktigt bra ut, men dagens fokus på defensiven testades inte riktigt men såg även den stabil ut då vi släpper till 3 avslut och egentligen bara en målchans. Så hatten av tjejer, detta gjorde ni riktigt bra!

På lördag kommer Västerås BK30 Dam U / F19 på besök. Det blir något att bita i. Välkomna!